Ändra standard för att infoga bild i Word

Infogar du ofta bilder i Word, får du ägna mycket tid åt att ändra hur text ska förhålla sig till bilden du infogat. Som standard infogas bilden I nivå med text men det går att ändra i Word. Själv föredrar jag att bilden infogas Tätt, vilket innebär att jag kan dra och släppa bilden var jag vill i texten, så anpassas texten varhelst jag placerar bilden.

Så här gör du för att ändra I nivå med text till Tätt. Välj Arkiv, Alternativ och Avancerat.

Tätt

 

Scrolla ner i dialogrutan tills du kommer till
Infoga/klistra in bilder som, välj Tätt eller något annat alternativ du föredrar och OK.

 

This entry was posted in Word and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ändra standard för att infoga bild i Word

 1. Josefin says:

  Hej!
  Jag klistrar in hundratals bilder i veckan när jag gör kundofferter och jag blir galen över att behöva ändra layoutinställning på varje enskild bild för att kunna placera den var jag vill.
  Att ändra i avancerade inställningar som beskrivits i denna hjälpartikel fungerar inte för mig. I inställningarna står nu hur jag vill att bilderna ska klistras in (framför texten), men likväl klistras alla bilder in enligt ”I nivå med text”. Jag blir galen!
  Tips?

  Mvh Josefin

  • admin says:

   Hej Josefin,
   Jag förstår din frustration och det verkar som ett programfel i din Wordversion. Om du uppgraderar till Word 2016 eller 365 kommer ditt problem att försvinna. Det är det bästa tipset jag kan ge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *