Ändra flera formelceller samtidigt

David har många spridda celler i ett kalkylblad som innehåller samma typ av formel. Han önskar ändra alla formler i cellerna till något annat, och vet att han kan kopiera den nya formeln vidare till andra celler. Men det förutsätter att formlerna ligger i samma kolumn eller på samma rad. I Excel finns ett kortkommando, Ctrl+Enter som skriver om alla formler samtidigt oavsett var i kalkylbladet de finns.

 

 

I det enkla exemplet här till vänster, ska alla summaceller uppdateras med +10. Jag måste först markera alla celler som ska ändras med hjälp av Ctrl-tangenten, en s.k. splittrad markering.

 

 

 

 

Jag klickar in i formelfältet och skriver in +10, därefter trycker jag Ctrl+Enter.

 

 

 

Alla markerade formelceller har nu uppdaterats med +10

This entry was posted in Excel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ändra flera formelceller samtidigt

 1. Pär says:

  Om jag istället för att lägga till något, vill ändra en del i flera formler samtidigt.
  Jag ska ha kvar samma formel men vill ändra koppling till ett annat blad.
  ex. =’1′!$P$25, där ’1’! är bladet och jag vill ändra till =’2′!$P$25.

  Det är flera olika formler som refererar till olika celler i samma blad, jag vill alltså behålla formeln och enbart ändra till ett annat blad, från 1 till 2, från 2 till 3 på flera ställen i olika formler.

  Kan du hjälpa mig?

  • admin says:

   Hej Pär,

   Kruxet är att du vill ändra namnnen på kalkylbladen. Det finns inget sätt att göra detta i en formel, vad jag vet. Möjligen kan ett makro lösa ditt problem, så att kalkylbladen byter namn. Du vet väl att du kan gruppera kalkylbladen när du ska göra samma ändringar i alla blad, i samma celler. Läs mitt inlägg om att Gruppera kalkylblad. Återkom gärna igen om du hittar en bra lösning till ditt problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *