Påminnelse om förfallodatum i Excel

Du kan använda Excel till att spåra förfallodatum eller deadlines för en mängd olika syften. I exemplet nedan har företaget ett antal dokument som ska vara klara ett visst datum. Om funktionen löser detta genom att formeln visar <<<< i en cell om förfallodatumet är tidigare än en vecka från idag (dagens datum). Dagens datum får du om du skriver =idag() i en cell, men kan också användas i olika dialogrutor.

 

 

 

I cell C2 finns följande Om funktion.

Den logiska testen B2<(Idag()+7) kontrollerar om förfallodatumet i cell B2 är äldre än dagens datum plus sju dagar. Om det är sant visas <<<< i cellen, om det är falskt visas ingenting och det skrivs med två citattecken efter varandra ””.

Ett annat sätt att få en påminnelse i en cell är att använda Villkorsstyrd formatering. Börja med att markera cellerna med förfallodatum. I Excel 2010 väljer du sedan på Startfliken, Villkorsstyrd formatering, Regler för markering av celler, Mindre än…

 

 

 

 

Cellerna formateras i detta fall med grön fyllning och mörkgrön text.

This entry was posted in Excel and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *