Smart Art grafik i Powerpoint 2010

Följande grafik illustrerar relationen till en central idé i en cykel, och kan också göras i Word och Excel 2010. Du väljer Infoga, Smart Art och kategorin Cyklisk och grafiken Enkelt radiellt.

 

 

 

 

Jag väljer först Smart Artformatet 3D polerat, väljer under ikonen Ändra färger, Färg, Färgomfång – Dekorfärg 3 till 4 och skriver in texten i cirklarna.

Sedan infogar jag en textruta som rubrik, justerar och lägger på en skugga. Slutligen väljer jag under fliken Design, Bakgrundsformat och Format 2. Variationerna i Smart Art är i det närmaste oändliga.

This entry was posted in Excel, Office 2010, Powerpoint, Word and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Smart Art grafik i Powerpoint 2010

 1. lotta says:

  hej!
  Är helt nybörjar på det här. Hur gör jag om jag vill ha en cirkel me 4-10 tårtbitar i. Jag vill kunna skriva text i tårtbiten. Jag lyckas bara att ordna 7bitar sen blir det bara röda kryss! Skulle bli mycket glad för assistans!

  • admin says:

   Hej Lotta,

   Jag har testat SmartArt Cykliskt och alternativet Enkelt cirkeldiagram och du har rätt att det inte går att skapa mer än max 7 tårtbitar. Det är lite märkligt att man inte kan skapa fler. Lösningen för dig är att skapa ett vanligt cirkeldiagram i 3-d. Välj Infoga, Diagram, Cirkel i 3-d. Excel startar nu och fönstret delas. Här kan du skriva in hur mycket du vill och få obegränsat med tårtbitar.
   Vill du skriva in text i dem väljer du att Infoga Textrutor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *