OneNote problematik

Jag har inte skrivit något om OneNote tidigare på denna blogg och skälet är att jag anser applikationen är ganska självinstruerande och enkel att använda. Det är ju trots allt bara ett digitalt anteckningsblock. Men de senaste åren har jag noterat att OneNote är en populär app och används flitigt av många användare. Stora organisationer som Göteborgs Stad och Malmö Stad använder den och ofta sparar man känsliga och sekretessbelagda uppgifter i OneNote filer. Det är då problematiken uppstår.

Microsoft har nämligen aviserat att man upphör med att utveckla skrivbordsversionerna och att One Note Online (molnversionen) och endast den blir tillgänglig för användare. Många användare har också frågat mig om man kan spara filerna i en annan mapp än standardmappen. Och det kan man genom att välja Arkiv, Nytt och nere till höger finns Skapa i en annan mapp.

OneNote problematik-2

 

Eftersom många använder OneNote för att lagra känsliga data, kan det vara bra att veta att det går att lösenordskydda ett avsnitt i OneNote. Högerklicka på avsnittet och välj Lösenordskydda det här avsnittet.

 

This entry was posted in Office 365 and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *