Regel mot skräppost i Outlook

Så här vid juletid drabbas många av stora mängder skräppost som droppar in i inkorgen. Flertalet spam innehåller dessutom länkar och bifogade filer, som om man är oförsiktig placerar virus och trojaner på hårddisken. Ett antivirusprogram är ett måste och de har ofta ett skräppostfilter som försöker sortera bort skräpet. Men ofta är det inte tillräckligt effektivt.

Då kan du sätta en regel i Outlook som tar bort kluddet. Det förutsätter att spammaren använder sig av samma domännamn, vilket inte alltid är fallet. På sistone har jag fått mycket skräppost där avsändaren använder domänadresserna @ryanair.com samt @nike.com. Hur spammarna nu kan använda så välkända varumärken till att sprida skräppost har jag ingen förklaring på, men så är fallet.

Regel mot skräppost

 

På Startfliken väljer du Regler, Skapa regel och i dialogen som följer väljer du längst ned till höger Avancerat. I Regelguidens Steg 1 bockar du för med specifika ord i avsändarens adress.

Nederst i Steg 2 klickar du på specifika ord.

 

 

 

Regel mot skräppost-2

 

I dialogrutan Söktext skriver du in avsändarnas adresser och klickar på Lägg till samt OK. Välj sedan Nästa i Regelguiden för att välja åtgärd.

 

Regel mot skräppost-3

 

 

Som åtgärd väljer du ta bort det. Kontrollera noga nederst så att du valt rätt. Och i nästa steg kan du välja undantag från regeln om du så önskar, annars välj Nästa.

 

 

 

Regel mot skräppost-4

 

I det sista steget slutför du regeln och väljer att Tillämpa regeln. Du har nu en mycket effektiv regel som tar bort mängder av skräppost och som sparar mycket tid och irritation.

 

 

This entry was posted in Okategoriserade and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *