Skapa Venndiagram i Powerpoint

Patrick undrade på en kurs om man kan göra ett Venndiagram i Powerpoint. Jag måste erkänna att jag aldrig hört talas om Venndiagram trots att jag arbetat 30 år med diagram i Office. Du hittar heller inte diagramtypen bland de vanliga diagrammen i Office, men det finns fyra olika varianter som SmartArt grafik. På Infogafliken finns SmartArt. Till vänster väljer du Relation och scrollar längst ner bland grafiken.

Venndiagram i Powerpoint

Ett Venndiagram används för att illustrera överlappande eller sammankopplade relationer. Likheterna representeras av de cirkeldelar som överlappar varandra, och olikheter av de cirkeldelar som inte överlappar varandra. I bilden nedan visas det japanska konceptet Ikigai, som beskriver ”Din anledning till att vara”.

Venndiagram i Powerpoint-2

När du arbetar med SmartArt poppar en ny flik upp som heter SmartArt-verktyg. Längst till vänster finns Lägg till figur/form, som jag använt för att få en fjärde cirkel. Jag har använt Ändra färger och skapat texten med att Infoga olika textrutor. Pilarna är ritade med figurer eller former som de numera kallas i Office 365.

 

This entry was posted in Office 365, Powerpoint and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *