Spännande nyheter i Excel

Microsoft lanserar inom kort ett antal nyheter i Excel som för en Excelspecialist är rena rama julafton. Nyheterna gäller för Excel 365 och nya Excel 2019.

Excel-AI-image-3

 

 

Nu kan du med en Androidtelefon infoga data från en bild. Till exempel från en tidning, tidskrift eller vilken textyta som helst och snyggt och prydligt placera den i rader och kolumner i ett kalkylblad. Excelappen eliminerar därmed manuell inmatning. Det kallar jag innovation.

 

 

 

Ideas är en AI-driven service som rekommenderar intelligenta förslag för att identifiera trender, mönster och avvikande värden i en datamängd. Ideas kommer att göra det mycket enklare för användare att göra olika slags analyser.

Kalkylera lättare med dynamiska matrisformler. Exempel på nya funktioner är Filter, Unique, Sort, Sortby, Sequence, Single och Randarray.

Excel-AI-image-4

 

Nya datatyper är Aktier och Geografi. Genom att klicka på ett land i en lista får du upp mängder av information typ regioner, städer, invånarantal etc.

De gamla välkända funktionerna VLookup(Letarad), HLookup(Letakolumn) samt Match(Passa) som används mycket bland användare, har förbättrats och blivit mycket snabbare, för att bättre fungera med stora datamängder.

 

This entry was posted in Excel, Office 2019, Office 365 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *