Office 365 versus Office

För närvarande finns det flera olika Officeversioner ute på företag och organisationer. Det tycks råda en viss begreppsförvirring över alla dessa versioner, eftersom det även finns Office 365. Och Microsoft har ju inte varit direkt övertydlig i att förklara skillnaderna. Så vad är egentligen skillnaden?

I mitt arbete ser jag att många fortfarande har kvar Office 2010. En hel del har uppgraderat till utmärkta Office 2013, en del har Office 2016 och nu får många fundera på om man ska uppgradera till Office 2019 som snart lanseras. Gemensamt för dessa är att man köper programvaran som en engångskostnad och de uppdateras inte med nyheter.

Office 365 versus Office

Office 365 är en prenumerationstjänst som du betalar månadsvis. Ett företag och en organisation kan när som helst köpa till eller ta bort prenumerationer beroende på behov. De olika programmen eller apparna om man så vill, uppdateras ständigt med spännande nyheter. Företag och organisationer får en betydligt bättre koll på mjukvarukostnader och IT-avdelningar avlastas.

Med följer också en mängd olika appar som Sway, Yammer, Planner, Sharepoint, Delve med flera beroende på om du har Office 365 Home eller Office 365 Premium. Gemensamt är att alla dessa appar körs i molnet. Du får också en Terrabyte lagringsutrymme med OneDrive. En del funktioner i Officeprogrammen är helt beroende av molnet. Exempel på det är Diktera i Word, 3D-kartor i Excel och Designidéer i Powerpoint.

Microsofts strategi är tydlig. De vill att fler och fler ska övergå till Office 365, som utan tvekan ger slutanvändarna ett mervärde samtidigt som Microsofts cashflow ökar väsentligt.

 

This entry was posted in Office 2013, Office 2016, Office 365. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *