Diktera i Word, Powerpoint och Outlook

En nyhet i Office 365/2016 är att diktera med din röst till ett dokument, en Powerpoint-presentation eller ett e-postmeddelande. Koppla in en mikrofon och välj ikonen Diktera, som finns på Startfliken.

Diktera1

Dikteringsläget indikeras med en röd cirkel, så hiva upp fötterna på skrivbordet och tala lugnt och tydligt. Observera att så fort du använder tangentbordet avbryts dikteringen.

 

Diktering ingår i Microsofts molntjänst och stödjer för närvarande inte svenska. De språk som stöds just nu är engelska, spanska och kinesiska.

Texten nedan är dikterad till ett Worddokument. Stor bokstav till Gates funkar inte och vissa prepositioner missförstås. Mitt namn blir av någon anledning Bank wink, men jag blir imponerad när jag talar in one billion dollars, som omvandlas till $1 Billion dollars. Alla skiljetecken är också problematiska. Punkt fås ej med dot eller period, komma går ibland och ny rad förstås inte med paragraph.

Diktera2

Diktera3

This entry was posted in Office 2016, Office 365 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *