Placering av bild i Word med hänsyn till text

Josefin klistrar in hundratals bilder i veckan i olika Worddokument till kundofferter. Varje gång hon lägger in en bild måste hon ändra layouten till Framför text. Hon kan således inte ändra standarden för hur en bild klistras in med hänsyn till textmassan. Av förståeliga skäl upplever hon detta som mycket frustrerande. Orsaken kan vara ett programfel eller att hon använder en äldre version av Word.

Läs tidigare inlägg hur du ändrar standard för bild i förhållande till text:
Ändra standard för att infoga bild i Word.

Placering av bild i Word med hänsyn till text-1Följande layoutalternativ finns: I nivå med text, Kvadrat, Tätt, Genom, Överkant och nederkant, Bakom text och Framför text. Min personliga favorit är Tätt som gör det möjligt att dra- och släppa bilden vart jag vill, alltmedan texten anpassas.

Ett annat sätt att ändra standardlayouten är att högerklicka på bilden, välj sedan Radbryt text och längst ner i menyn Ange som standardlayout.

 

This entry was posted in Okategoriserade and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *