Övergången Morfning i Powerpoint

För alla Powerpoint entusiaster är Morfning en nyhet under fliken Övergångar. Det är en specialeffekt som används inom film och animering. Morfningen förändrar en bild så att den övergår i en annan bild. En persons ansikte kan t.ex. transformeras till en annan person. Så här gör du.

Du måste utgå från två bilder och börja med att infoga några 3D-modeller på första bilden. Kopiera modellerna och klistra in dom på bild 2. Det är bild två du kommer att arbeta med. Det du gör på bild 2 kommer att bli övergången från Bild 1. I bilderna nedan har jag infogat en flodhäst och en elefant från 3D-modellerna.

Övergången morfning i PP

 

Bild 1

Utgå sedan från bild 2 när du vill se morfningen. Nedan är djuren roterade och storleken har ökat. Och resultatet av det visas i bild 2 som blir själva morfningsbilden.

Övergången morfning i PP-2

Bild 2

Som effektalternativ kan du också morfa ord och enskilda tecken. Morfningen påminner lite om animering med rörelsebanor som funnits i Powerpoint länge, men i och med du arbetar med 3D-modeller blir upplevelsen helt annorlunda.

This entry was posted in Powerpoint and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *