Konvertera SVG ikoner till former

Det var 2017 som Microsoft introducerade SVG ikoner under fliken Infoga i Word, Excel och Powerpoint. SVG står för Scalable Vector Graphics, men ikonerna var ganska enahanda och begränsade gällande formatering. Men nu har Microsoft släppt en alldeles ny kreativ möjlighet för ikonerna i Office 2016/Office 365. Nu kan du konvertera ikonerna till former, vilket innebär att du mer i detalj kan förändra dom. Det är bara att släppa loss fantasin.

Convert to shape

Microsoft i Sverige har ännu inte översatt den, så den heter Convert to Shape och finns under fliken Bildverktyg, Formatera. Du får en fråga om du vill konvertera till ett ritobjekt och då svarar du Ja.

Nedan visas några ikoner som konverterats och formaterats med olika färger, skuggor, konturer och figureffekter.

Convert to shape-3

Convert to shape-2

 

 

 

Convert to shape-5Convert to shape-4

 

 

 

 

Convert to shape-7

Convert to shape-6

 

 

 

 

Convert to shape-9Convert to shape-8

 

This entry was posted in Office 2016, Office 365 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *