DDE och OLE

För dig som var tidigt ute och lärde dig Officeprogrammen, är kanske DDE och OLE förkortningarna bekanta. DDE, Dynamic Data Exchange innebar att du kunde länka en Excelkalkyl till exempelvis ett Worddokument. Ändringar i Excelfilen uppdaterades i Wordfilen.

Men tekniken har varit farlig eftersom den lätt kunde användas av hackare, som använde den till att infektera datorer. Den andra tekniken för att låta program utbyta information kallas OLE, Object Linking and Embedding. Denna teknik gäller än idag och har ersatt DDE. De senaste uppdateringarna för Office 2016 (December 2017 Security uppdates) stänger nu av DDE i Windows för gott.

This entry was posted in Office 2016, Windows 10 and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *