Sätta standardlayout på pivottabeller

Microsoft släpper ständigt nya uppdateringar till Office 2016. En nyhet i Excel 2016 är att du kan ändra standardlayouten för pivottabeller. I själva verket har det tillkommit ett helt nytt avsnitt som heter Data, när du väljer Arkiv, Alternativ i Excel. Här finns nya inställningar för pivottabeller och dataimport. Här kan du redigera standardlayouten för pivottabeller.

Sätta standardlayout för pivottabeller

I bilden nedan har jag valt en annan rapportlayout och den aktiva cellen är A16. Här kan du klicka på Importera och då ska standardlayouten ändras. Klickar du på Pivottabellalternativ finns här en mängd olika inställningar för Pivottabeller. Dessvärre fungerar inte detta när jag testar på flera olika datorer med Excel 2016. Skapar jag en ny pivottabell har standardlayouten inte ändrats. En bugg kanske i den svenska versionen, för den tycks fungera i den engelska. Det blir en feedback till Microsoft i Sverige om detta.

 
Sätta standardlayout för pivottabeller-2

This entry was posted in Excel, Office 2016 and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *