Öppna PDF filer i Word

När en pdf-fil sparas blir den som de flesta vet skrivskyddad. I tidigare versioner av Word har du kunnat spara den som pdf, men aldrig kunnat öppna en pdf-fil. Det kan du nu i version 2013 och 2016. Välj Arkiv, Öppna och leta fram filen.

Öppna pdf-filer i Word

Den öppnas nu som en pdf kopia i Word. Och det finns stor risk att dokumentet inte ser ut som originalet. Innehåller den följande element uppstår det trubbel.

Grafik och urklipp. Tabeller med cellavstånd. Spårade ändringar. Ramar och sidkantlinjer. Fotnoter. Ljud och video. Sidbrytningar med mera. Man kan konstatera att konvertera från pdf till Word fungerar bäst om filen endast innehåller text. En förklaring är att en pdf-fil inte innehåller information om dokumentets struktur, som stycken, tabeller, spalter etc.

När du sedan sparar filen kommer den att sparas som ett Word dokument, då originalfilen är skrivskyddad.

Öppna pdf-filer i Word-2

This entry was posted in Office 2013, Office 2016, Word and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *