Infoga 3D karta i Excel 2016

En nyhet i Excel 2016 är 3D karta. Den har funnits som tillägg i Excel 2013 men är nu standard i Excel. Den utgår givetvis från geografiska platser och då kan du med en världskarta, eller lokal karta exempelvis visa försäljningsstatistik eller befolkningsstatistik med olika staplar.

 

Infoga 3D karta i Excel-2

 

I bilden bredvid finns några skånska städers folkmängd. Jag markerar området och väljer fliken Infoga, 3D karta, Öppna 3D Maps.

Infoga 3D karta i Excel

 

 

 

 

Ett nytt fönster öppnas och här kan jag dra fälten Stad och Befolkning med samma teknik som med en Pivottabell. Fältet Befolkning är placerat i Höjd och Stad i Kategori. Placeras muspekaren över en stapel visas befolkningsantalet. Med 3D maps kan man byta teman över geografin, spela upp en rundtur typ flygtur, lägga till kartetiketter med mera. Att 3D maps är i utvecklingsstadiet märks ofta och det behövs mer utvecklingsarbete av Microsoft, för att 3D maps ska bli en acceptabel app.

Infoga 3D karta i Excel-3

 

 

This entry was posted in Excel, Office 2016 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *