Pivottabell – Visa värden som

När du arbetar med en pivottabell och strukturerar data för en presentation, är det utmärkt att känna till att du kan dra ett fält i fältlistan flera gånger till samma ”box”.
I bilden nedan har fältet Resultat dragits fyra gånger till boxen Värden. Du får då varje gång en kopia på den första resultatkolumnen. Denna teknik innebär att du i de andra kolumnerna kan visa data på olika sätt.

Enklast är att högerklicka i den nya kolumnen och välja Visa värden som. I bilden nedan visar C-kolumnen Procentuell fördelning ( % av totalsumma). D-kolumnen visar Rangordna största till minsta och E-kolumnen visar Procentuell löpande summa ( % löpande summa). Här finns flera andra alternativ som finemang kan visa rapporten i pivottabellen på olika sätt.

Pivot - Visa värden som

This entry was posted in Excel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *