Inled varje mening med versal

Skriver du en liten bokstav (gemen) i en ny mening eller nytt stycke, ändras den automatiskt till stor bokstav (versal). Detta kallas autokorrigering och finns i Word, Excel, Powerpoint och Outlook. Många användare irriteras över detta, därför att det inte är alltid man vill ha stor bokstav i ett nytt stycke eller mening. Dessutom är det en ryggmärgsreflex att alltid trycka ner Skift på tangentbordet.

Så här gör du för att stänga av Inled varje mening med versal. (Gäller Office 2010). Välj Arkiv, Alternativ, Språkkontroll och knappen Alternativ för autokorrigering och bocka av Inled varje mening med versal. I Outlook väljer du Arkiv, Alternativ, E-post, Stavning och autokorrigering samt Alternativ för autokorrigering.

Det här inlägget postades i Office 2010 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>