Ange standard för linjer och pilar

Johan arbetar med flödesscheman i Excel och ritar därför upp linjer och pilar för att illustrera olika flöden. Han tycker det är knöligt att behöva ändra tjocklek och färger varje gång han ritar upp linjer och pilar. Han undrar om det finns ett sätt i Excel att ändra standarden för dessa. Svaret är att han kan ändra standarden men att det endast gäller för den aktuella arbetsboken.

Standardlinjer2

 

Överst visar bilden hur linjerna visas i en arbetsbok i Excel 2010.

Linjen är här formaterad med en tjockare linje och skuggning. Högerklicka på linjen och välj Ange som standardlinje. Samtliga linjer Johan nu ritar upp får samma utseende.

 

Ett bra tips är att om han samtidigt trycker på Alt-tangenten fäster linjerna vid cellkanterna. Trycker han ned Skift blir linjerna raka. Exakt samma förfarande gäller när du ritar linjer och pilar i Word och Powerpoint.

 

 

This entry was posted in Excel, Office 2010 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *