Konvertera text till Smart Art i Powerpoint

I Powerpoint kan du enkelt omvandla en vanlig text till Smart Art. Men märkligt nog kan du inte göra detta i  Word och Excel, och man kan ju undra varför. För med Smart Art kan du snabbt skapa flödesscheman, organisationsscheman och andra grafiska layouter kombinerat med text, som tidigare tog timmar att göra.

Konvertera till SmartArt

I den första bilden är texten formaterad som en punktlista. Markera all text och välj sedan Konvertera till Smart Art på Startfliken.

 

 

Konvertera till SmartArt-2

Med några få klick kan du omvandla punktlistan och text som denna bild visar. Layouten är lodrät bildaccentlista och Smart Art formatet är vit kontur. Bilderna har lagts in i en bildplatshållare och rubriken har formaterats med Word Art.

 

Konvertera till SmartArt-3

Variationerna är många. Här är layouten enkel tidslinje.

 

This entry was posted in Powerpoint and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *